Q & A

Produkter

Varför ska man stå?

Forskning visar att vi tyvärr sitter för mycket och rör på oss för lite. För lite rörelse anses vara en bidragande orsak till flera sjukdomar som hjärt-/kärlsjukdom, övervikt med mera. När vi ställer oss upp vaknar kroppen till liv och vi aktiverar kroppens cirkulation och även förbränning. Genom att stå upp en ökad del av dagen så ger du dig själv bra förutsättningar för en friskare och mer hållbar arbetsdag. Dessutom ökar syresättningen till hjärnan vilket ger dig bättre fokus.

Behöver jag inte ha stol nu när jag har köpt ett ”ståbord”?

Variation är det bästa för kroppen. StandUp Desk är ett höj- och sänkbart bord, vilket betyder att det är gjort för att du ska kunna jobba både stående och sittande med en bordshöjd som passar för just dig – oavsett hur lång eller kort du är. Variation är bra – så stolen är bra att ha till hands när du känner för att sitta, eller en sittboll för ett mer aktivt sittande, liksom en skön mjuk ståmatta eller en balansbräda som gör det skönare att stå längre stunder.

Vilken höjd ska bordet ha när jag står upp?

Våra höj- och sänkbara bord är lätta att anpassa höjden på så den passar just dig. Den steglösa höjden justeras enkelt manuellt, ingen el krävs. Borden går att höja från 75 – 119 cm. Det enklaste är att helt enkelt ställa in bordet i navelhöjd, då får du en höjd som gör att du kan arbeta bekvämt med armen i 90° vinkel mot bordsskivan vilket är bra för nacke, axlar och rygg.

Är bordet enkelt att höja och sänka?

Våra höj- och sänkbara bord har ingen el, men de höjs och sänks enkel med en sidospak som är kopplad till en gasfjäder. Borden är enkla att höja och sänka genom att hålla inne spaken och med den andra handen höja skivan uppåt eller sänka neråt. Att inte ha ett elanslutet bord ger dubbel vinst. Dels belastar du inte miljön och kan placera bordet var som helst. Dessutom ger varje höj- och sänkbar rörelse dig samtidigt lite micro-aktivitet istället för passivitet när du endast trycker på en knapp.

Ju mer du belastar och ställer på bordet – ju mer motstånd kan du uppleva när du höjer bordet av naturliga skäl och ju mer hjälp får du också när du sänker bordet. Vi rekommenderar en vikt på max 15 kg för att enkelt höja och sänka bordet. Men bordet klarar mycket mer – men du får hjälpa till lite mer för att höja det. Funktions- och belastningsmässigt klarar bordet minst 60 kg utan åverkan.

Bordet fungerar som bäst ju mer det används, man kan helt enkelt säga att bordet blir bättre och bättre med åldern.

Hur långa perioder ska man stå upp?

Det är upp till varje individ att stå så länge man tycker det är skönt och utifrån dina förutsättningar. Ju mer du står desto mer tränar du din ”core”, dina muskler och belastar ditt skelett och du blir starkare. Men hur mycket du vill stå är individuellt och beror på helt på hur du mår och vad du känner passar just dig just då. Pröva dig fram!

Tips! Använd gärna en timer eller app om du vill få hjälp med att bli påmind att stå.

Du kan också mäta hur många kalorier du förbränt under dagen och tävla med dig själv eller dina vänner. Läs mer på vår https://standupmarathon.se/se_sv/create-map/intro

Köp

Vilka betalningsalternativ finns?

Vi är anslutna till Klarnas betallösning i Sverige. Det ger dig många möjligheter att välja hur du vill betala. Du kan välja att betala direkt via bankkonto, via bank/kreditkort, faktura eller delbetalning via Klarna.

Leverans

Kan jag få bordet hemlevererat?

Ja, det finns flera olika leveransalternativ. De flesta av våra produkter levereras fraktfritt. Men borden har en leveranskostnad då de är väldigt skrymmande att frakta. Du hittar olika valbar leveransalternativ när du lagt en produkt i varukorgen. Där ser du också vilken kostnad det är för att frakta hem dina produkter.