Om Matting

Vår vision är att skapa välbefinnande för hållbara och kreativa människor.

Matting erbjuder olika lösningar för att skapa hälsosamma arbetsplatser och tillgängliga miljöer. Genom att alltid vara modiga, innovativa, engagerade, stolta och äkta vill vi bidra till en bättre värld.

Our story

Matting AB grundades 1970 av Jon Botha. En entreprenör som älskade att knyta kontakter, skapa goda affärer och vars hjärta klappade för hälsosamma livsvanor. Hans affärssinne tog honom till mattornas okända värld och en långsiktig relation skapades – en relation som blev grunden för namnet Matting och som än idag lever kvar. Matting har sedan starten blivit Nordens ledande leverantör av högkvalitativa mattor för kontor, butik, offentlig miljö och industri. Men mycket har hänt längs vägen.

Mattorna är fortfarande en viktig del av vårt sortiment, och fokus på hälsa är idag inbyggt i vårt DNA och vårt erbjudande så mycket större. Vår passion att hjälpa människor till hälsosamma val har breddat vår verksamhet. Idag utvecklar vi lösningar för att du ska må bra, känna glädje och kunna fokusera och nå välbefinnande när du jobbar. Samtidigt som du stärker din hälsa långsiktigt, även efter att du lämnat ”arbetet”.

Under de sista 10 åren har Matting satsat på egen produktutveckling och utvecklat starka koncept som StandUp och ”Må bra på jobbet”. Vi arbetar målmedvetet med att närproducera så många av våra produkter där det är möjligt för att minska onödiga transporter och belastning på miljön, främja lokal arbetskraft och använda naturliga, giftfria material. 

Matting fokuserar idag på tre olika områden:

MATTING INTERIOR erbjuder möbler och inredning, belysning och tillbehör för aktiva och hälsosamma arbetsplatser.

MATTING INTERIOR SKOLA erbjuder möbler, tillbehör och koncept för aktiva och hälsosamma klassrum.

MATTING SOLUTIONS erbjuder välkomnande och tillgängliga miljöer med bland annat taktila ledstråk och entrélösningar. Men också arbetsmattor för offentlig miljö som handel, hotell, industri för säkra och hälsosamma miljöer.

Stay active – wherever you are

Vår StandUp-serie är framtagen för framtidens arbetsplats. Hemarbetsplatsen, co-workingytor och aktivitets- eller flexbaserade kontor. Ja, helt enkelt – där du befinner dig – oavsett var arbetsplatsen är. Allt utifrån vår passion att utveckla lösningar som ger människor välbefinnande och ökad rörelse.

Idén till vårt Standup skrivbord kom inte från kontoret – den kom från våra skolmiljöer.

Vi ställde oss frågan – varför ska barnen som är vår framtid ha en sämre arbetsmiljö än oss vuxna? Tillsammans med pedagoger och en av våra designers Dan Ihreborn samt konstruktörer skapade vi vårt första manuella, höj- och sänkbara bord. Så såg det första bordet dagens ljus 2016 – StandUp DESK STUDENT, vårt elevbord.

Designen utvecklades och förfinades för att klara de höga designkrav som vi själva ställer på en produkt som vi vill köpa till våra hem och våra arbetsplatser. Resultatet blev ett närproducerat smidigt, smäckert bord med ren design som är lätt att flytta. Med en skandinavisk design och ett uttryck som även passar in i hemmiljö. Producerat i Sverige med hållbara, naturliga material – utan elförbrukning. Vårt StandUp DESK-skrivbord lanserades 2018.